Skægkræ

Få et uforpligtende tilbud

Skægkræ er en slægtning til den sølvfisk, vi ofte ser pile rundt i badeværelset og andre fugtige steder i boligen. Men skægkræ er anderledes - og de kan gøre større skade.

VÆRD AT VIDE OM SKÆGKRÆ

HVORDAN SER SKÆGKRÆ UD?

Skægkræ kan blive op til to centimeter langt. Derudover har det lange antenner og tilhørende haletråde, der er lige så lange som kroppen. Det lille insekt opholder sig typisk i store horder, elsker varme boliger og i løbet af dens lange liv, kan den lægge omkring 150 æg.

SKÆGKRÆENE ER EN UBEHAGELIG, UVELKOMMEN GÆST

Det er betydelig mere ubehageligt at få skægkræ på besøg i hjemmet end sølvfisk. Skægkræene formerer sig nemlig i hobetal, når de først er rykket ind – og de kan være meget svære at få bugt med.

Genen fra skægkræ er ret betydelig. De gør ikke nogen større skade, men i modsætning til sølvfisk spreder de sig rundt i huset, sætter sig bag reoler og skabe og går i vores madvarer.

Og mens problemer med sølvfisk som regel kan klares med en rengøring, er skægkræ svære at behandle.

HVOR OPHOLDER SKÆGKRÆ SIG?

Skægkræ er glade for at opholde sig på varme, tørre og mørke steder som for eksempel under lister, i væggen, i små rum og i skabe. De har ingen fjender inden for hjemmets fire vægge, og husenes isolering hjælper dem med at gemme sig.
– Skægkræ er nøjsomme og dygtige til at skjule sig. Udviklingsmæssigt har de en lang række stadier, og de kan være ganske små. Derfor kan de komme ind de mest fantastiske steder, og det kan være svært at vide, hvor de er.

ER SKÆGKRÆ FARLIGE FOR HELSE OG BOLIG?

Til forskel fra sølvfisk kan skægkræ optræde i store antal, og samtidig trives de rigtig godt der, hvor vi plejer at opholde os. De er for eksempel svært glade for soveværelser og stuer.
Man kan ikke undgå dem, og derfor kan det føles invaderende eller ligefrem som psykisk terror, når de kravler og kryber rundt i huset.

BEKÆMPELSE AF SKÆGKRÆ

Skægkræ bekæmpes bedst ved struktureret behandlingsforløb, hvor der anvendes en kombination af sprøjtebehandling, udlægning af ædegift og opsætning af fælder. Fælderne giver samtidig et godt overblik over, hvor effektiv behandlingen er og dermed, hvornår problemet er ved at være løst. Da udklækningstiden for æggene er ca. 2 måneder, er bekæmpelse en tyspisk en langstrakt proces, hvor behandling en gang om måneden, er nødvendig. Du skal dog ikke være bange for at væggene i din bolig falder sammen om tre år, eller at du bliver fysisk syg af skægkræ. – Skægkræ medfører ikke nogen direkte helsefare, og de gør ikke skade på din bolig. Det største problem ved dem er deres blotte tilstedeværelse, da de er ulækre. Det er for eksempel ikke sjovt at tage en bog ned fra reolen og se flere skægkræ falde ned omkring dig.

BEKÆMPELSE AF SKÆGKRÆ

Et andet problem med skægkræ er, at de spreder sig hurtigt. Har du først fået skægkræ i huset, bliver det næsten umuligt at slippe af med dem igen.

SÅDAN KAN DU KENDE SKÆGKRÆET

BEKÆMPELSE AF SKÆGKRÆ

Skægkræ bekæmpes bedst ved struktureret behandlingsforløb, hvor der anvendes en kombination af sprøjtebehandling, udlægning af ædegift og opsætning af fælder.
Fælderne giver samtidig et godt overblik over, hvor effektiv behandlingen er og dermed, hvornår problemet er ved at være løst.
Da udklækningstiden for æggene er ca. 2 måneder, er bekæmpelse en typisk en langstrakt proces, hvor behandling en gang om måneden, er nødvendig.

Så til desinficering:

Anmeldelser

Kunderne er glade og tilfredse – se vores flotte anmeldelser på Trustpilot

GRATIS RÅDGIVNING

Citytox er førende eksperter inden for skadedyrsbekæmpelse!

Skriv eller ring til os og lad os få en snak om, hvordan du bedst kommer dit problem med skadedyr til livs.